.:Pengikut:.

Novel - Bila Cinta

Photobucket


Hai, kita kembali di dalam segmen Novel. Petang semalam aku baru sahaja habiskan satu novel yang bertajuk Bila Cinta yang di tulis oleh Suria Fatin.
Okay sebelum aku komen apa apa tentang novel ini korang baca sinopsis dia dulu. Bagi korang semangat nak tahu tentang novel ini.

Sinopsi:
Fatin;
Hidup cukup indah kalau kita bijak menghias pandangan kita. Ahli sihir? Huh, mamat tu? Entah la. Cinta??? Hmmm… aku pernah dengar la orang kata, kalau kita suka dekat seseorang tu… luahkan! Kalau tidak… kita mungkin akan terlepas. Tapikan, macam mana kalau kena reject? Tolong la… walaupun tak pernah kena, tapi dengar pun dah cukup menyeramkan! Atas sebab tu aku rasa cukup gembira menerima kata cinta Azlan.

(Wahai ahli sihir dunia kegelapan! CINTAkah aku pada kau? Kalau betul, BILA?)

Hafez Azfar;
Bukan cinta tak pernah memahat. Malah serik pernah terpaku. Tapi kenapa la dengan budak seorang ni kata cinta seperti hilang pronunciation? Dia yang tak ubah seperti caffeine! Tapi tu la… macam aku pernah cakap, mungkin masa bertingkah dan takdir di tempat lain. Maafkan Hafez, kalau benar aku menjadi penghalang.

(Aku telah jatuh CINTA padamu, Fatin. Tapi tolong jangan tanya sejak BILA. Aku sendiri tak pasti.)

Haikal Azlan;
Perempuan? Cinta? Aku langsung tak dapat terima definisi yang mereka semua bagi. Maaf mungkin aku sukar untuk terima. Tapi cukup la perit jalan yang aku tempuh semua sebab dia. Dia yang sepatutnya melindung bukan melepaskan. Tapi aku dah jumpa seseorang yang secara tidak sedar mengalih persepsi aku. Fatin, terima kasih. Tapi mungkin ke aku yang terlewat atau semuanya memang langsung tak bermula?

(BILA semua ni akan tamat? Ataupun semua ni adalah satu tanda CINTA baru bermula?)


Komen aku tentang novel ini, jalan cerita sudah okay cuma ending cerita sahaja tak okay. Kurang senang dengan ending dia terlalu simple dan rasa macam cerita tergantung.


Okay itu sahaj untuk kali ini. Bubye

Photobucket

Terima kasih membaca entry saya dan click Like button.

2 comments:

Anonymous said...

nnt nak bli larh.. hehe.. cm best ja..

Taherah Ghazali said...

best....beli lh//